Bibliotheek: Pas de vertoning van widgets en sliders aan

Sina Burghardt · Product news · Laatst geupdate op 8 september, 2020

De vertoning van widgets in de Coursepath bibliotheek is altijd hetzelfde. Om hier meer variatie in aan te brengen, is het vanaf nu mogelijk om het design individueel aan te passen en te kiezen voor verschillende cover-afmetingen. Ook de verschijningsvorm kan worden aanpast. Bovendien heb je de mogelijkheid om te bepalen welke covers worden getoond. Met de schuifbalk kun je deze laten verschijnen, dit zorgt voor een Netflix-achtige ervaring. In dit artikel lees je alles over hoe je deze veranderingen in je Coursepath academie kunt implementeren.

Homepage van de Academie met widgets

Widgets aanmaken

In Coursepath is een widget een gedeelte op de homepage dat cursussen, pagina’s en/of workshops weergeeft. Deze widgets kunnen worden geselecteerd voor verschillende doelgroepen. Lees meer over het aanmaken van widgets in dit artikel.

Kies de lay-out

Zoals je ziet in de onderstaande afbeelding is het uiterlijk van het tabblad vernieuwd. Een meer gedetailleerde beschrijving, over hoe je dit aanpast, volgt nog.

Layout homepage
Opzetten van widgets voor de homepage

Je kunt kiezen uit drie verschillende posterstijlen, vier verschillende maten en zes verschillende typen lay-out. Deze kunnen worden gecombineerd naar wens en behoefte. In totaal heb je dus keuze uit maar liefst 72 opties per widget.

Wat betreft de posterstijl zul je merken dat de grootte van de afbeelding verandert en daarmee de hoeveelheid tekst die getoond wordt.
De lay-out geeft twee opties die de tegels laten zien zoals je gewend was, je kunt beslissen of het een rij van vier of liever drie tegels moet zijn. De overige vier opties zijn schuifregelaars. Deze zullen één rij aan inhoud tonen, dat wil zeggen: cursussen, workshops of pagina’s. Voor deze ene rij heb je de mogelijkheid om te kiezen voor het tonen van vier, drie, twee of slechts één tegel. Door op de pijlen aan de zijkanten te klikken, schuif je naar de volgende selectie van cursussen in de betreffende widget.

Een kleine hint: als je naar je homepage gaat, zie je naast de widgets een kleine instelknop. Wanneer je hierop klikt, kun je gemakkelijk schakelen tussen de stijlen en alle combinaties uitproberen.
Bovendien bieden de instellingen een eenvoudige manier om terug te keren naar het bewerken en aanpassen van de te tonen inhoud.

EBovendien bieden de instellingen een eenvoudige manier om terug te keren naar het bewerken en aanpassen van de te tonen inhoud.

Widgets voor de homepage

Hopelijk beleef je veel plezier aan de nieuwe look-and-feel van jouw bibliotheek! Heb je nog geen eigen academie? Neem dan een kijkje in onze demo-academie of maak een gratis proefversie aan.

Start nu met E-learning van Coursepath!

Probeer gratis

De demo academy met alle Courasepath-features is gratis en eindigt automatisch na 30 dagen.