Bibliotheek: Pas de vertoning van rubrieken en sliders aan

Annika Willers · Product news · Laatst geupdate op 10 mei, 2021

De vertoning van rubrieken in de Coursepath bibliotheek is altijd hetzelfde. Om hier meer variatie in aan te brengen, is het vanaf nu mogelijk om het design individueel aan te passen en te kiezen voor verschillende cover-afmetingen. Ook de verschijningsvorm kan worden aanpast. Bovendien heb je de mogelijkheid om te bepalen welke covers worden getoond. Met de schuifbalk kun je deze laten verschijnen, dit zorgt voor een Netflix-achtige ervaring. In dit artikel lees je alles over hoe je deze veranderingen in je Coursepath academie kunt implementeren.

Homepage van de Academie met widgets

Rubrieken aanmaken

In Coursepath is een rubriek een gedeelte op de homepage dat cursussen, pagina’s en/of workshops weergeeft. Deze rubrieken kunnen worden geselecteerd voor verschillende doelgroepen. Lees meer over het aanmaken van rubrieken in dit artikel.

Kies de lay-out

Zoals je ziet in de onderstaande afbeelding is het uiterlijk van het tabblad vernieuwd.

Layout homepage
Opzetten van rubrieken voor de homepage

Je kunt kiezen uit drie verschillende posterstijlen, vier verschillende maten en zes verschillende typen lay-out. Deze kunnen worden gecombineerd naar wens en behoefte. In totaal heb je dus keuze uit maar liefst 72 opties per rubriek.

Stijl

Wat betreft stijl heb je vijf opties om uit te kiezen:

  • Kaarten
  • Fotokaarten
  • Artikelen
  • Kopteksten
  • Splash

Als je wisselt tussen deze stijlen, zal je merken dat de grootte van de afbeelding verandert en daarmee ook de hoeveelheid tekst die in de rubriek wordt getoond.

  • Kaarten tonen de omslagfoto van de cursus en daaronder de cursusinformatie, terwijl bij fotokaarten de afbeelding de achtergrond van de kaart is.
  • Kopteksten leggen meer nadruk op de cursusinformatie en tonen een kleinere versie van de omslagfoto van de cursus.
  • De splash is weer meer gericht op de afbeelding. Het toont een grote afbeelding, en alleen de cursus of workshop titel, je rol en voortgang in de cursus, evenals de datum voor workshops.

Het aantal items in een rij spreekt voor zich. Voor elke stijl kun je kiezen tussen 1, 2, 3, en 4.

Carousel

Voor kaarten en fotokaarten, kun je een carrousel slider inschakelen. Dit zal één rij met inhoud laten zien, bijvoorbeeld cursussen, workshops, of pagina’s. Voor deze ene rij kun je kiezen tussen vier, drie, twee, of slechts één tegel die getoond moet worden. Als je op de pijltjes aan de zijkant klikt, ga je naar de volgende selectie van cursussen in die widget. Als de carrousel-schuifbalk ingeschakeld is, kun je ook beslissen of je de schuifbalk automatisch wilt laten afspelen. Vink het vakje aan en autoplay wordt ingeschakeld.
Als je 3 items hebt gekozen om op een rij weer te geven, geeft de carrousel schuifregelaar de extra optie om de dia’s te centreren. Als dit is ingeschakeld zie je aan de zijkanten een deel van de volgende dia’s.

Artikel en koppen bieden niet de carrousel optie.

Voor de splash is de carousel slider automatisch ingeschakeld. De opties voor autoplay en centreren van de dia’s voor drie items blijven bestaan. Bovendien, wanneer je één item in een rij kiest, kun je een fading effect inschakelen.

Opties

De opties geven je extra mogelijkheden om je rubrieken te stijlen. Schakel ze in door één of meerdere vakjes aan te vinken en bijvoorbeeld de foto, beschrijving en details te verbergen.

Layout homepage

Wat nog meer?

Je kunt het uiterlijk van de widgets op al je portals later altijd nog aanpassen. Wanneer je naar je portals gaat, hebben de widgets een kleine instellingen knop naast zich. Als je daarop klikt, kun je gemakkelijk schakelen tussen de stijlen en alle combinaties uitproberen.

Bovendien bieden de instellingen een gemakkelijke manier om terug te keren naar het bewerken en aanpassen van de weer te geven inhoud.

Veel plezier met de nieuwe look en feel van de bibliotheek!

Start nu met eLearning van Coursepath!

Probeer gratis

De demo academy met alle Courasepath-features is gratis en eindigt automatisch.