Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Coursepath?

Coursepath is een gehoste online training platform geschikt voor Microlearning – een moderne manier van online trainen met korte „bite-sized“ stukjes leermateriaal.

Coursepath is een product van Viadesk, een Nederlands-Duitse Software-as-a-Service provider, die organisaties en haar medewerkers al 16 jaar lang helpt met online samenwerken en documenten delen. Viadesk heeft deze ervaring omgezet naar het ontwikkelen van Coursepath, een e-learning platform voor elke organisatie.

Waarom zou ik Coursepath gebruiken?

De drie belangrijkse redenen zijn:

1. Coursepath is praktisch en eenvoudig

Met zijn eenvoudige gebruiksvriendelijke interface kunnen trainers en managers snel en gemakkelijk zelf cursussen maken. Zonder hulp van IT of een cursusontwikkelaar-consultant.

U kunt een PowerPoint-presentatie of een PDF document omzetten in een cursus, maar ook documenten en interactieve media uploaden. Coursepath is een praktisch hulpmiddel dat u tijd bespaart.

2. Coursepath is intuïtief en interactief

Met zijn intuïtief en modern design hebben gebruikers maar weinig tijd nodig om op gang te komen. Sociale en collaboratieve functies die de deelnemers aanmoedigen om vragen te stellen en samen en van elkaar te leren. Op die manier zijn deelnemers beter betrokken en hebben meer plezier en voldoening aan de training.

3. Coursepath is flexibel

Aanpassen van de academy kan altijd en overal, door managers en trainers. En uw deelnemers kunnen op elk gewenst moment van de dag, waar ze maar willen trainen.

De transparante prijsstructuur van Coursepath geeft u de mogelijkheid zo veel mogelijk gebruikers toe te voegen als u wilt. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over bijkomende deelnemers en de daaraan gekoppelde kosten. Kies gewoon het prijsplan dat het beste bij uw organisatie past en nodig iedereen uit voor uw training.

Abonnement

Wat kost Coursepath?

Coursepath biedt drie verschillende prijsplannen aan: Basic, Professional en Enterprise.

Basic

€ 299/mnd

Jaarlijks gefactureerd

Onbeperkt aantal cursussen

t/m 100 deelnemers


Basic bevat:

Authoring tools

Reporting & certificaten

HTML5 & video hosting

Branding

Professional

€ 899/mnd

Jaarlijks gefactureerd

Onbeperkt aantal cursussen

t/m 400 deelnemers


Alles in Basic +

Eigen domein

E-Commerce

API & single sign-on

Enterprise

Op maat

Jaarlijks gefactureerd

Onbeperkt aantal cursussen

Deelnemers op maat


Alles in Professional +

Voucher invitaties

Ontwikkelaar support

Alle drie plannen zijn gebaseerd op een 12-maanden contract en er wordt jaarlijks gefactureerd. Voor elk plan geldt het onbeperkt aantal gebruikers en helpdesk support. De prijs wordt per academy berekend.

Hoe flexibel is het prijsmodel?

Voor alle prijsplannen geldt een contract van een jaar. Een upgrade naar een hoger plan is ook tijdens het contract mogelijk. Om hierover meer te ervaren, neem contact met ons op via info@coursepath.nl of op +31 (0)20 305 76 60.

Hoe wordt een deelnemer in Coursepath gedefinieerd?

Iedereen die toegang tot uw akademie heeft is een deelnemer in Coursepath, dat betekent trainer, auteur, cursist of auditor (bekijk de rollen en toegangsrechten in Coursepath). Als uw maximaal aantal deelnemers is bereikt kunt u makkelijk deelnemer groepen deactiveren. Ook een upgrade naar een hoger aantal deelnemers is op elk moment mogelijk.

Hoe wordt een cursus in Coursepath gedefinieerd?

Een cursus in Coursepath is een compleet online training met een eigen virtueel omslag. Bekijk onze Coursepath Demo Academy voor een voorbeeld van een cursus: https://demo.coursepath.com. Het aantal cursussen wordt dus bepaald door het aantal omslagen in uw online academy.

Met zijn intuïtief design en het flexibel structuur kunt u met Coursepath verschillende soorten cursussen opzetten zoals een tutorial, coaching, assessments, workshops en online handleidingen.

Welke voordelen heeft een upgrade van Basic naar Professional?

Een upgrade van Basic naar Professional geeft u niet alleen toegang tot 50 cursussen in de academy, u geniet bovendien ook van de volgende features:

 1. Cursus programma’s – Hiermee maakt u een serie van uw cursussen met een gedefinieerde volgorde.
 2. Academy pagina’s – Verbeter uw academy’s huisstijl door eigen toegevoegde pagina’s.
 3. E-commerce – Bied betaalde cursussen via PayPal aan.
 4. Cursus download – U kunt uw hele cursus downloaden en uw cursisten als hand-out meegeven.
 5. Eigen domein naam (white label) – Integreer uw academy in uw eigen Corporate Identity.
 6. Single Sign-On en API – de configuratie van SSO authenticatie en toegang tot onze API sleutel.
 7. Technische Support bij boven genoemde.

Welke voordelen heeft een upgrade van Professional naar Enterprise?

Met het Enterprise plan heeft u een academy op maat: individueel aanpasbaar aantal gebruikers en onbeperkt cursussen. Bij het Enterprise plan hoort ook het Voucher systeem, waarmee u onbekenden toegang voor cursussen en academy kunt geven. Dit is vooral praktisch bij onbekende deelnemers (adressen). Bespreek uw individuele wensen en aanpassingen met ons.

Hoe neem ik een abonnement?

U kunt een betaalde abonnement afnemen door middel van een ondertekend contract. Dit kunt u doen door contact op te nemen met onze verkoopafdeling via info@coursepath.nl of op +31 (0)20 305 76 60.

Welke betaalmogelijkheden worden ondersteund?

Op dit moment krijgt u jaarlijks een factuur van ons.

Hoe kan ik een abonnement vernieuwen of opzeggen?

Een abonnement heeft een looptijd van een jaar en wordt automatisch met een jaar verlengd, tenzij u een van tevoren opzegt.

Om een abonnement op te zeggen vragen wij u om 40 dagen voor afloop van het huidige contract een schriftelijk bericht te sturen. Dit kunt u doen naar info@coursepath.nl.

Product

Zijn er voorbeeld cursussen beschikbaar?

Een handige naslagwerk en bron van inspiratie: onze Coursepath Demo Academy. Hier vindt u een aantal voorbeeld cursussen en onze online handleiding.

Coursepath Demo Academy: https://demo.coursepath.com.

Klik op de cursus voor welke u wilt inschrijven en registreer met uw naam en wachtwoord.

Kan ik bestaand lesmateriaal importeren naar Coursepath?

Begin met een nieuwe training of met het omzetten en integreren van bestaande PowerPoint-presentaties in een Coursepath cursus. U kunt ook documenten (PPT, PDF, Word) of interactieve media (JPG, GIF, PNG, MP3 en extern gehoste videos) uploaden en bekijken binnen de cursus.

Dupliceren, aanpassen en actualiseren van bestaande opleidingen zijn ook een fluitje van een cent in de online academy.

Probeer het nu met een 30 dagen trial door een PowerPoint-presentatie te uploaden.

Kan ik quizzen aanmaken om het kennisniveau van mijn deelnemers te testen?

Jazeker. Coursepath biedt een geavanceerde multiplechoicetest, met opties voor multiple correct, ja of nee (waar of onwaar), tekstinvoer (kort respons of essay) en hotspot. Feedback wordt automatisch verleend op basis van het gegeven antwoord, maar u kunt ook zelf beoordelingen plaatsen. Ook kunt direct evalueren en in de resultatenmatrix importeren.

Kan ik de voortgang zien van cursusdeelnemers?

Trainers hebben in hun eigen cursussen toegang tot:

 • Individuele prestatie en studievoortgang van deelnemers.
 • Overzicht en statistiek van voortgang deelnemer groepen.
 • Overzicht van alle activiteiten in de cursus.

Beheerders en auditoren hebben bovendien toegang tot:

 • Overzicht report van deelnemers en cursussen in de academy, inclusief test resultaten (ook als download).

Kan ik de leeromgeving individueel aanpassen?

Ten eerste kan de taal in de leeromgeving worden aangepast. Coursepath is onder andere beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Nederlands, Russisch en Spaans.

Daarnaast kan de deelnemer zijn profiel bewerken, door bijvoorbeeld een afbeelding of biografie toe te voegen. Ook kan het interval van e-mailnotificaties zelf bepaald worden.

Hoe zijn gebruikers rollen en rechten in Coursepath toegewezen?

Met Coursepath is de toegang altijd veilig geregeld door een duidelijk rechtensystem tussen de verschillende gebruikers. Bekijk onze blogpost over de verschillende rechten en rollen: Roles and permissions in Coursepath.

Wat levert de E-commerce functie voor mij op?

Met deze functie kunt u betaalde cursussen direct vanuit Coursepath aanbieden. Uw klanten betalen via PayPal of Mollie (verschillende betaalwijzen) voordat ze tot de cursus worden toegelaten.

Alle betaaltransacties worden veilig doorgevoerd door PayPal of Mollie. Coursepath registreert hierbij alleen het aantal transacties. Zodra de betaling is geplaatst worden klanten direct naar de cursus doorgestuurd.

De E-commerce functie is alleen onder Professional en Business verkrijgbaar.

Kan ik mijn eigen domeinnaam gebruiken?

In Coursepath kunt u gebruik maken van uw eigen domein. Neem hiervoor contact met ons op via info@coursepath.nl of op +31 (0)20 305 76 60.

Een eigen domein (white label) is alleen via Professional en Business beschikbaar.

Ondersteunt Coursepath Tin Can / xAPI en SCORM?

Coursepath ondersteunt publicatie door Tin Can / xAPI en SCORM, door het pakket (zip file) in Coursepath te laden. Resultaten worden in Coursepath opgeslagen.

De Tin Can / xAPI en SCORM support vereist een abonnement op SCORM Cloud (niet inbegrepen).

Moet ik software installeren om Coursepath te kunnen gebruiken?

Nee, u heeft alleen een webbrowser nodig en internet natuurlijk. Coursepath werkt het beste met Chrome, Internet Explorer 9 of hoger, Safari en Firefox.

Omdat Coursepath responsieve is, kunnen deelnemers ook leren via hun smartphone en tablet. Probeer Coursepath gerust uit op uw mobiel of tablet!

Hoe veilig is mijn cursusmateriaal en persoonlijke informatie van deelnemers?

Coursepath wordt gehost in de Europese Unie via onze hostingpartner Cyso met datacenters in Amsterdam. Cyso is ISO 27001 gecertificeerd en voldoet aan de allerhoogste veiligheidseisen. Bekijk het document: Supreme data protection and security with Coursepath

Mijn vraag staat niet in deze FAQ. Waar kan ik hulp krijgen?

U kunt ons een e-mail sturen naar info@coursepath.nl of bellen naar +31 (0)20 305 76 60. We helpen u graag verder!