Investeren in eLearning is noodzaak!

Annika Willers · eLearning trends · Laatst geupdate op 10 mei, 2021

Investeren in eLearning wordt steeds belangrijker, helemaal nu de ouderwetse ‘cursus’ verdwijnt. Organisaties zoeken massaal naar moderne eLearning oplossingen. Uit onderzoek door het NIDAP in 2017 blijkt dat er veel wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van coachende en communicatieve vaardigheden. eLearning is inmiddels een marktstandaard geworden; 60% van de werknemers heeft er al ervaring mee.

investeren in elearning

Organisaties worstelen echter door beperkte kennis van de systemen om een geschikte en moderne aanbieder te vinden. Daarnaast worden er door de hoge kosten en de angst op een miskoop steeds meer ‘beslissers’ bij het project betrokken. Dit belemmert in veel gevallen de procesgang en leidt dikwijls tot lange beslissingsrondes waarbij uiteindelijk geen investering wordt gedaan. En dat is zonde.

Het niet investeren in nieuwe manieren van eLearning brengt de nodige risico’s met zich mee. We lichten er een aantal toe.

Verlies van talent

Het eLearning landschap verandert drastisch. Generatie Y, de millennials geboren tussen 1980 en 1994, zijn druk bezig de arbeidsmarkt te betreden. Deze generatie, die in de nabije toekomst 50% van de beroepsbevolking zal uitmaken, groeit op in een digitale wereld waarin zij hoge eisen stellen. Een verouderde, statische en visueel onaantrekkelijke eLearning omgeving zonder social interactie wordt niet geaccepteerd!

Er dreigt gevaar voor organisaties die niet meebewegen met deze millennials. Zij worden immers als potentiele werkgever niet–aantrekkelijk gevonden. En als mensen de keuze hebben, gaan ze altijd voor die organisatie waarbij innovatie wél op de agenda staat.

Achterlopen op de concurrentie

Innovatie is tegenwoordig van cruciaal belang om voorop te blijven lopen op de concurrentie. Het introduceren van een interactieve eLearning omgeving geeft werknemers én organisaties de mogelijkheid nieuwe ideeën te ontwikkelen om de concurrentie een stap voor te zijn. Het ontwikkelen van talent levert natuurlijk nog veel meer op, denk aan innovatie van producten of het reduceren van kosten. Waarom zou je niet hierin willen investeren?

Om de concurrentie niet alleen een stap voor te zijn, maar ook te blijven, ligt de keuze voor een SaaS (cloud) oplossing voor de hand. Organisaties blijven hierdoor verzekerd van een platform waarin de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van eLearning zijn toegevoegd.

Geen toegang!

Tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone op zak. Het gat tussen privéleven en werk wordt steeds kleiner. Het is daarom belangrijk om te investeren in nieuwe manieren van werken waardoor werknemers en klanten trainingen kunnen volgen op ieder gewenst moment en op ieder apparaat. Beperk je mensen daarin, dan is de kans groot dat zij voortijdig zullen afhaken.

Het aanbieden van een eLearning omgeving in de cloud zorgt ervoor dat iedereen ongeacht apparaat op elk gewenst moment een training kan volgen.

investeren in elearning

Tijdverspilling

In tegenstelling tot traditionele ‘gehoste’ leermanagementsystemen die weken of zelfs maanden in beslag kunnen nemen, kunnen SaaS-platforms veel sneller worden geïmplementeerd. Dit komt omdat een cloud-oplossing geen software installatie vereist. De tijd voor configuratie en implementatie wordt hiermee sterk verkort.

Een andere tijdverslindende factor bij ouderwetse trainingen, is het beschikbaar stellen van het cursusmateriaal. Beschik je over een SaaS-LMS, dan kun je in een handomdraai PowerPoints en/of pdf’s converteren en bewerkbaar maken in een editor. Met een WYSIWYG (What You See is What You Get)- editor zijn alle aanpassingen die je doet direct zichtbaar voor alle deelnemers aan de training.

Verloren data

Werknemers kunnen gebruikmaken van tal van externe tools en apps op het internet waarop zij documenten, conversaties en kennis kunnen uitwisselen. Dat lijkt heel mooi, maar het risico is erg groot dat er informatie- en datasilo’s ontstaan. En als iedereen op z’n eigen eilandje werkt…

Daarom is het zo belangrijk om te investeren in mogelijkheden die kennisoverdracht, samenwerking en kennis delen faciliteren. Een modern LMS zorgt ervoor dat je een breed gedragen platform creëert waarop alle data en informatie terecht komt dat eenvoudig gemonitord kan worden.

Vermijdt de bovengenoemde risico’s en investeer in een LMS dat omarmt wordt door alle medewerkers.

Hoe doen andere organisaties dat?

Creër je eigen training in Coursepath.

Creër je eigen academy

Of stuur ons een bericht per email of bel naar +31 (0)20 305 76 60 als je meer wilt weten waarom investeren in eLearning zo belangrijk is.