Follow my blog with Bloglovin

Branded eLearning voor KIOXIA

Branded eLearning voor KIOXIA

  • Corporate eLearning

eLearning onder een nieuw dak

KIOXIA Europe had na de afsplitsing van Toshiba Electronics een nieuwe eLearningoplossing nodig. Hierin had het bedrijf een duidelijk doel voor ogen: het platform moest ingezet worden om nieuwe werknemers welkom te heten, hen thuis te laten voelen bij KIOXIA én enthousiasme te creëren rondom de nieuwe bedrijfsidentiteit. Hun zoektocht leidde naar Coursepath, het eLearningplatform van Fellow Digitals.

Coursepath was voor KIOXIA de juiste keuze. Daarover spraken we met Andrea Junker, Senior Manager, Head of Business Solutions & IT Applications om meer te weten te komen over hun ambitieuze eLearningproject en waarom Coursepath voor hun de beste optie is.

Over KIOXIA

KIOXIA Europe, voorheen Toshiba Memory, is actief in de wereld van data-opslag, flashgeheugen en SSD-kaarten. In samenwerking met Toshiba Electronics groeide KIOXIA uit tot een wereldspeler. Met het verkoopteam gevestigd in Europa en het productieteam in Japan en de Filipijnen, is het een uitdaging de nieuwe naam en bedrijfscultuur uit te dragen.

Nieuwe naam, nieuwe identiteit?

Doordat Toshiba Memory verder ging als KIOXIA Europe moest er een nieuwe branding worden gecreëerd. ELearning vormt hierin een cruciale sleutel om de branding intern te communiceren. Gelukkig hadden de medewerkers al eLearningervaring met het Toshiba eLearning center, onboarding was dus niet de uitdaging. Wel was het noodzakelijk dat in het nieuwe eLearningsysteem de branding kon worden opgenomen, zodat het leersysteem het ‘nieuwe thuis’ wordt dat medewerkers voorziet van al hun opleidingsbehoeften.

KIOXIA memories

Waarde toevoegen aan het alledaagse werk

KIOXIA’s keuze viel op Coursepath. Waarom? Omdat het LMS het mogelijk maakt de huisstijl op een eenvoudige en goede manier te integreren. Hierdoor werkt de leeromgeving als digitale omgeving waar de bedrijfsidentiteit wordt gewaarborgd en uitgedragen.

Kennisoverdracht is het voornaamste doel van een LMS. KIOXIA wil Coursepath dan ook inzetten om alle medewerkers op de hoogte te houden van belangrijke zaken zoals informatie over nieuwe producten. Ook zal het leersysteem worden ingezet om bewustzijn te creëren rondom gedragsregels en veiligheidsvoorschriften.

Rekening houden met de behoeften van de leerlingen

Tijdens het inzetten van eLearning focust KIOXIA zich nadrukkelijk op één doelgroep: de medewerker. Voor het bedrijf is het vooral belangrijk dat werknemers de tijd kunnen nemen tijdens een opleiding en zich tot in de details op het materiaal kunnen concentreren. De cursussen moeten passen in elk werkschema, en dat is natuurlijk voor iedereen anders. Door voor eLearning te kiezen, kunnen de werknemers van KIOXIA de opleiding in hun eigen tempo volgen. Het eLearningplatform is altijd en overal te raadplegen waardoor werknemers zelf hun opleidingsplan vorm kunnen geven.

Doordat de navigatie en trainingsmethoden zeer eenvoudig zijn opgezet voelen de werknemers zich op hun gemak in hun nieuwe eLearningomgeving. De huisstijl en het aanbod van allerlei verschillende content maakt Coursepath tot een omgeving waar werknemers graag zijn en waar ze willen leren. Doordat het eLearningsysteem natuurlijk aanvoelt wordt de motivatie om te leren versterkt.

ELearning vanuit het oogpunt van de trainer

Hoewel de medewerkers (of cursisten) het belangrijkste zijn, mogen we de inrichters van het platform niet vergeten. Hen wordt alle ondersteuning geboden om een succesvol platform op te zetten, met waardevolle content die voor iedereen toegankelijk is. Zelf stelt KIOXIA Europe het als volgt: ‘Materialen hoeven maar één keer te worden gemaakt, maar kunnen vervolgens in eerste instantie worden uitgerold naar elke (nieuwe) medewerker’.

Coursepath heeft als voordeel dat je makkelijk zelf trainingen kunt maken. Je kunt het gewoon uitproberen. Twijfel je over een cursus? Dan verwijder je hem gewoon weer. Je hebt snel door hoe Coursepath werkt.
– Andrea Junker, Senior Manager, Head of Business Solutions & IT Applications

KIOXIA Europe heeft al een handvol ideeën hoe het curssusen wilt gaan creëren. Een goed voorbeeld hiervan is hun nieuwe manier om de regels van het bedrijf over te brengen. Deze werden door het moederbedrijf in Japan aangeleverd als PowerPoint presentaties. Met Coursepath konden deze eenvoudig worden omgezet in eLearning cursussen. Voorheen werden ze als (traditionele) klassikale trainingen gegeven. KIOXIA maakt echter gebruik van de voordelen die Coursepath met zich meebrengt door de training nu digitaal aan te bieden en bovendien de medewerkers hier automatisch voor uit te nodigen.

Internationaal inzetbaar

Om trainingen op een praktische manier te organiseren, heeft KIOXIA Europe ervoor gekozen om gebruikersgroepen aan te maken binnen het LMS. Op die manier kunnen ze eenvoudig specifieke groepen uitnodigen voor gerichte trainingsdoeleinden. Dit kunnen specifieke groepen zijn. Denk aan groepen die gescheiden door hun locatie, of een groep voor specifieke teams (bv. consultants, vaste personeelsleden of freelancers). Vooruitkijkend wordt er ook al gedacht aan een specifieke groep voor leidinggevend personeel. Door gebruik te maken van groepen voor de ledenorganisatie, blijven de 220 werknemers binnen Europa overzichtelijk verbonden met het eLearningsysteem.

Veilige rapportage

Met verplichte eLearningcursussen die op regelmatige basis moeten worden afgenomen, was de rapportage van trainingsresultaten een belangrijke vereiste voor KIOXIA Europe. Met het uitgebreide rapportagesysteem van Coursepath voldeed het LMS aan deze behoeften. De trainers kunnen bijhouden of de eLearningcursus met succes is afgerond, zodat de kennis niet alleen wordt verstrekt, maar ook wordt overgedragen op elke afzonderlijke werknemer.

De rapportages die kunnen worden aangepast, bijvoorbeeld door velden te tonen of juist weg te laten. Ook kunnen velden worden getoond of weggelaten. Hiermee is het mogelijk dat de HR-afdeling bijvoorbeeld een rapport met namen ontvangt, maar geen specifieke resultaten kan inzien. Handig is bovendien dat deze rapporten geautomatiseerd of handmatig verstuurd kunnen worden.

Voor gegevensbescherming en veiligheid in het algemeen is Coursepath de juiste keuze voor KIOXIA Europe. Het bedrijf en zijn juridische afdeling waren direct overtuigd van de genomen veiligheidsmaatregelen. Hierbij komt dat de serverlocatie is gelegen in de EU en ook ISO 27001 gecertificeerd is. Veiliger kan haast niet.

Coursepath is de juiste keus

Andrea Junker heeft niet alleen de eerste cursus met Coursepath geïmplementeerd, ze heeft ook het hele platform zelf opgezet en zegt dat dit een eenvoudig project was. Het platform is eenvoudig te beheren en gebruiksvriendelijk voor trainers en cursisten, dit maakt het platform interessant voor elke vorm van training.

Een onboardingcursus voor nieuwe medewerkers is één van de vele mogelijkheden. Voor dit doel heeft KIOXIA bijvoorbeeld een welkomstvideo toegevoegd aan een cursus. Hierin wordt waardevolle informatie gegeven voor elke nieuwe medewerker. Vervolgens hebben de nieuwe medewerkers direct de mogelijkheid om op het platform vragen te stellen, hiermee voelt hij/zij zich direct onderdeel van het team.

Integrated video in the KIOXIA academy

“Welkom bij KIOXIA” – video’s kunnen eenvoudig worden geïntegreerd.

Soms is trainingsmateriaal alleen relevant voor specifieke groepen of afdelingen. Trainers kunnen nu ook (online)cursussen aanbieden. “Op dit moment ben ik degene die de trainingen uploadt, maar ik ben ook vooral bezig anderen op te leiden om auteur en trainer te worden,” zegt Andrea Junker. De afdelingen verzamelen relevante informatie en bereiden op maat gemaakte inhoud voor die in Coursepath wordt geïmplementeerd. Het doel van KIOXIA Europe is dat elke trainer zelf zijn cursussen in Coursepath kan maken.

KIOXA gebruikt Coursepath voor meer dan alleen eLearning. “Onlangs hebben we een enquête gehouden onder het personeel van de personeelsafdeling. Ook hier konden wij Coursepath voor gebruiken.” Zegt Andrea Junker. De resultaten konden eenvoudig worden gedownload als Excel-bestand met alle relevante data. Het is fijn dat Coursepath naast digitaal leren voor meer doelen ingezet kan worden.

Coursepath groeit met je mee

Het KIOXIA Coursepath-platform is toekomstbestendig en groeit mee met het toenemende gebruik. Zo is het bedrijf gestart met data security cursussen, en hebben ze het platform al snel uitgebreid met een nieuw gevarieerd aanbod van diverse andere trainingen. In de toekomst denkt KIOXIA Europe er zelfs over na om kant-en-klare inhoud van Coursepath-partners op te nemen in het platform. Hiermee zijn de mogelijkheden met Coursepath eindeloos.

Wij zijn blij dat KIOXIA Europe met Coursepath de juiste eLearningpartner heeft gevonden. Een nieuw huis voor alle medewerkers, voor zowel trainers als leerlngen. Let’s grow together!