Follow my blog with Bloglovin

Michell Instruments

Michell Instruments

  • Corporate Training

Veilig online trainen – de stap naar de toekomst van Michell Instruments

Het internationale bedrijf Michell Instruments gebruikt online training om de kennis van medewerkers en partners te testen en te verbeteren. Met een breed scala aan trainingen werken meerdere afdelingen op één traingingsplatform samen. De resultaten van de cursus worden echter zorgvuldig gescheiden gehouden. Coursepath maakt deze veilige en efficiënte kennisuitwisseling mogelijk met een eenvoudig te gebruiken academie en een duidelijke rolverdeling.

Met een snelgroeiende dochteronderneming en groot distributienetwerk, biedt het Britse Michell Instruments oplossingen voor luchtvochtigheid voor klanten over de hele wereld. Met meer dan 40 jaar ervaring ontwerpt en produceert Michell een breed assortiment aan zenders, instrumenten en systeemoplossingen voor het meten van dauwpunten, vochtigheid en zuurstofniveaus.

Een eenvoudige oplossing voor breed gebruik

Michell Instruments was op zoek naar een flexibel platform om trainingen te geven voor verschillende doeleinden: IT-vaardigheden, productkennis, gezondheid en veiligheid. Medewerkers in elke afdeling zorgen voor deze cursussen en bieden opleidingen die zijn afgestemd op hun doelgroepen. De marketingafdeling heeft bijvoorbeeld cursussen opgezet voor mensen die betrokken zijn bij het product. Het interne personeel en externe distributeurs gebruiken het om productkennis te vergroten en technische details uit te werken.

Met het trainingsplatform Coursepath vond Michell een eenvoudige oplossing voor managers en werknemers om zelf cursussen op te zetten. Intern materiaal, zoals PowerPoint-presentaties, kunnen nu eenvoudig worden omgezet in onlinetrainingen. Deze kunnen worden verrijkt met vragen, sociale interactie en verschillende media. On-demand toegang en intuïtieve navigatie helpen trainers en deelnemers zelfstandig aan het platform werken. Op deze manier worden doelgroepen snel bereikt, waardoor het bedrijf tijd en geld bespaart.

Gegevens beveiligen in een flexibele omgeving

Afdelingen die betrokken zijn bij trainingen zoeken vaak een combinatie van het geven van informatie en het afnemen van korte examens en quizzen om de kennis van deelnemers te testen. Dit geeft het bedrijf een beter inzicht in het huidige kennisniveau. Voor deelnemers hebben deze quizzen het voordelen dat dit de zelfreflectie en een diepere betrokkenheid bij de inhoud bevordert.

De resultaten die deelnemers boeken zijn wel strikt vertrouwelijk. Trainers in elke afdeling moeten de resultaten van hun eigen cursussen kunnen zien – leervoortgang en statistieken – maar niet die van iemand anders. Een duidelijke rolverdeling is daarom belangrijk bij een Learning Management Systeem. In Coursepath kunnen trainers, auditors en deelnemers aan elke cursus afzonderlijk worden toegewezen, wat betekent dat een trainer die een volledig overzicht van training resultaten in één cursus heeft, slechts deelnemer in een andere cursus kan zijn. Daar hebben ze toegang tot inhoud, maar niet tot resultaten.

Gegevensbescherming is één van de voordelen van Coursepath. Het platform is een volledig Europese gebaseerde en gehoste softwareleverancier. De hosting voldoet aan de hoogste eisen volgens de Europese wetgeving van gegevensbescherming. Bovendien implementeert Coursepath de nieuwste technische maatregelen en ontwikkelingen. Zo blijft de software voldoen aan de eisen van klanten. De software betreft een Software-as-a-Service (SaaS) oplossing, hierdoor geniet de gebruiker van een volledig professionele hosting- en onderhoudsservice.

Eenvoudige stappen met wereldwijde impact

Jekaterina Panzina is marketingcoördinator en data-analist bij Michell Instruments. Zij werkt nauw samen met productmanagers om marketingcursussen voor distributeurs op te zetten. Ze vindt Coursepath de perfecte tool voor het opleiden van werknemers en distributeurs in een veilige omgeving zonder dat andere mensen in de academie de resultaten zien.

We wilden een eenvoudige oplossing en iets dat aan onze beveiligingseisen voldoet. Het is heel gemakkelijk in Coursepath om een veilige training in te stellen, waarbij ik de verzamelde gegevens kan zien, maar andere trainers niet. De tool is heel eenvoudig in gebruik, daarom werken we er heel graag mee.

Video is iets wat Michell Instruments in de toekomst steeds meer wilt gaan gebruiken. Ook zal het aanbieden van cursussen in verschillende talen meer in beeld komen. Met vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Italië, de VS, China en Japan verbindt Michell Instruments werknemers in opleiding die misschien niet eens dezelfde taal spreken. Op een meertalig platform kan elke deelnemer zijn of haar eigen taal kiezen.

Omdat er steeds meer online wordt gewerkt, denkt Jekaterina Panzina dat online training de volgende stap in de toekomst is. Een veilig en feature-rijk trainingsplatform ondersteunt een modern bedrijf met een voortdurende en efficiënte kennisuitwisseling. Medewerkers van verschillende afdelingen of dochterondernemingen, distributeurs en partners zijn continu betrokken en ontvangen tijdig relevante updates.