Follow my blog with Bloglovin

NextTech Security

NextTech Security

  • IT Security Training

Security Awareness training met NextTech

Je naam, creditcardgegevens, adres, zomaar wat voorbeelden van persoonlijke gegevens waar cybercriminelen heel blij mee zijn. NextTech is een bedrijf wat dit graag wilt voorkomen. Het bedrijf uit Nijmegen creëert bewustwording rondom gevoelige informatie en cyberbeveiligingsproblemen. Coursepath LMS draagt hieraan bij door een platform te bieden met uitgebreide cursuscreatie en monitoringfuncties. Bovendien voldoet het zelf aan belangrijke beveiligingsnormen. Op deze manier is NextTech in staat om communicatie over risico’s en gedrag te delen met klanten en hun werknemers.

NextTech Security is een Nederlandse leverancier van beveiligingstechnologie. Hierbij focust het bedrijf op de menselijke factor. De werknemers moeten uiteindelijk handelen met databeveiliging in gedachten. Met kennis van organisatiebeheer en technologie en meer dan 15 jaar ervaring in de IT-markt ondersteunen zij bedrijven. Dit doen zij met training van medewerkers over beveiligingsbewustzijn en risicominimalisatie. Eén van hun belangrijkste voordelen is een snelle en transparante overdracht van beveiligingskennis aan klanten overal in het land.

Effectief leren over informatiebeveiliging

NextTech creëert en biedt programma’s over de bewustwording van veiligheid in het Nederlands, Duits, Engels, Frans en Spaans. Om trainingen aan klanten op verschillende locaties te bieden, zocht NextTech een eLearningplatform dat mensen de mogelijkheid biedt om in hun eigen tijd, plaats en taal te leren. Eén van de belangrijkste vereisten voor het platform was om geanimeerde video te verzenden en daarbij in detail uit te leggen hoe en waarom de informatiebeveiliging moet worden verhoogd. Tussenvragen worden gebruikt om een dieper niveau van betrokkenheid te creëren en zelfreflectie te stimuleren. Aan het einde van een training vindt een examen plaats waar de kennis van een deelnemer wordt getest en mogelijk wordt gecertificeerd.

Dennie Spreeuwenberg, oprichter en eigenaar van NextTech, is overtuigd van eLearning als een methode om meer bewustzijn te creëren voor beveiligingsproblemen:

IT-beveiliging is geen sexy onderwerp, maar we helpen het interessanter te maken door goed videomateriaal aan te bieden waar problemen in woord en beeld worden uitgelegd.

“We zorgen ervoor dat mensen weten hoe ze om moeten gaan met beveiligingsstandaarden, zowel in de organisatie als in privésituaties. Humor is daar een essentieel onderdeel van. Op deze manier zijn we dé aanbieder van online bewustwordingstrainingen in Nederland geworden.”

Een veilige leeromgeving

Voor NextTech als een bedrijf dat zich bezighoudt met online beveiliging, was het essentieel om een leerplatform te hebben dat aan alle beveiligingsverwachtingen voldoet. Het voldoen aan de Nederlandse wetgeving was één van de vereisten. De wettelijke kaders van de Europese Unie geven te veel vrijheid voor gegevensdiefstal en spionage. Dit kan alleen worden opgelost door een provider die uitsluitend binnen de EU-gegevens host. NextTech besteedt speciale aandacht aan het risico van datalekken en de privacy van deelnemers. Omdat meerdere klanten cursussen op het NextTech-platform bezoeken, is het van groot belang om de identiteit van de deelnemers te beschermen, zodat buitenstaanders niets te weten komen over activiteiten van klanten en hun deelnemers aan de academie.

Groei en flexibiliteit met SaaS

Als groeiend bedrijf heeft NextTech volledige flexibiliteit nodig. Het toch al indrukwekkende aantal gebruikers zal in de nabije toekomst aanzienlijk worden uitgebreid. Voor de schaalbaarheid is Software-as-a-Service (SaaS) erg praktisch, ook omdat het zonder installatie op elk apparaat werkt. Op deze manier kunnen nieuwe deelnemers meteen aan de slag met leren. SaaS is ook vereist vanwege de flexibiliteit bij de implementatie en ontwikkeling van de functies. Als kant-en-klaar platform biedt het alle functies die nodig zijn voor leermanagement, maar het kan ook in zekere mate worden aangepast aan de wensen van de klant. Dit geeft een klant de mogelijkheid om het platform op lange termijn te gebruiken.

Hoe de keuze viel op Coursepath LMS

Als Learning Management System koos NextTech voor Coursepath. Dit deden zij omdat het platform voldeed aan de vereisten zoals Nederlandse hosting, SaaS, video-integratie en de mogelijkheid om meerdere vraagtypes te gebruiken. Tussenvragen kunnen bijvoorbeeld worden ingesteld om niet te worden geteld, dus de certificering is puur gebaseerd op de examenvragen op het einde. Toch hebben trainers een volledig overzicht van wat er in de cursus gebeurt, omdat alle stappen grondig worden geanalyseerd in de rapportage van Coursepath.

Coursepath biedt een snelle en directe uitwisseling met zowel ondersteuningsteams als ontwikkelaars. Zo worden problemen snel opgelost. Ook groeit het systeem. Soms betekent een verandering van het systeem dat de trainers en gebruikers van NextTech moeten wennen aan een nieuwe manier van handelen. Toch zijn ze vooral ook handig voor hen, omdat de meeste systeemwijzigingen bedoeld zijn om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. Het betekent ook dat eigen wensen en eisen aan het platform geïmplementeerd worden. Dit was het geval toen NextTech een nieuwe rol in het systeem nodig had, de rol van auditor. Coursepath heeft deze rol geïmplementeerd en nu kan iedereen van Coursepath-klanten deze functionaliteit gebruiken. NextTech beschouwt deze openheid voor verbetering als een belangrijke kwestie voor de toekomst en is voorstander van een systeem dat in dialoog gaat met de klant.

NextTech is een groeiend bedrijf met een ambitie om uit te breiden naar nieuwe markten. Coursepath blijkt hiervoor een betrouwbare en flexibele partner te zijn: niet alleen kan de taal van het platform worden geschakeld tussen verschillende talen, maar ook het support- en ontwikkelingsteam kan in meerdere talen reageren. Coursepath is gevestigd in Amsterdam en Keulen. Hierdoor heeft het meertalig personeel om klanten uit verschillende landen in Europa te ondersteunen. Voor een snelgroeiend bedrijf als NextTech zijn die mogelijkheden voor internationaal gebruik van het platform essentieel.

Ten slotte bood Coursepath een compleet eLearningplatform met een berekenbaar prijsmodel en betrouwbare ondersteuning. Dit betekent dat er geen limieten zijn voor IT-beveiligingstrainingen met alle noodzakelijke functies en NextTech voorziet een zeer positieve internationale toekomst met eLearning.