Live videotraining met Coursepath en Zoom

Annika Willers · Product news · Laatst geupdate op 10 mei, 2021

Face-to-face meetings van waar dan ook? Of live videotraining zonder te reizen? Dit is vanaf nu mogelijk met Coursepath. Gebruik de Zoom integratie en maak online blended learning units aan.

live videotraining

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de Zoom-integratie kunt opzetten en hoe je vergaderingen kunt integreren in eLearningcursussen.

1. Het opzetten van video trainingen

Als je nog geen Zoom-gebruiker bent, stel dan je account in. Dit kan binnen enkele minuten met jouw zakelijk e-mailadres. Zoom biedt verschillende pakketten. De software van Zoom is gratis beschikbaar. Echter, voor de integratie in Coursepath heb je een Zoom Pro account nodig waar kosten aan zijn verbonden.

Koppel je Zoom-account aan je Coursepath academy. Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek om het uitklapmenu te openen. Selecteer “Opties”. Onder “Integraties” kun je nu kiezen voor “Zoom”.

Zoom integratie in Coursepath

In het venster kun je de gegevens voor de verbinding invoeren. Maak hiervoor eerst een JWT App aan in de Zoom Marketplace. Klik op “Develop” in de menubalk en selecteer “Build App” in de dropdown. Zoek naar JWT en klik op de knop “Create”. Geef jouw integratie een naam (maximaal 50 tekens) en klik nogmaals op de “Create” knop.

live videotraining
live videotraining

Voer de vereiste informatie in het instellingenmenu in. Wanneer je de informatie hebt ingevuld, vind je jouw JWT App onder “Created Apps” in je Zoom Dashboard.

Zoom Integration in Coursepath

Voer de API key en secret in het dialoogvenster in Coursepath in en klik vervolgens op “Opslaan”. Je kunt deze gegevens (integratie-authenticatie) vinden in uw Zoom-account onder Instellingen > Vergadering > Overig.

2. Voeg live videotraining toe

Om een live sessie in te plannen, volg je dezelfde handelingen als voor elk ander evenement binnen de Coursepath academy.

Als je op cursusniveau bent, klik dan op “Kalender” in de menubalk bovenaan. Klik vervolgens op de knop “+ Event toevoegen”.

Live-Schulungen per Video als Termin anlegen

In het dialoogvenster voor de nieuwe gebeurtenis vind je nu naast de bekende informatie ook het keuzeveld voor Zoom. Stel hier het selectievakje in en selecteer de host van de vergadering in het uitklapmenu. De lijst is afkomstig van de gebruikers van het Zoom-account via de API-interface.

Online Trainings mit Video per Zoom Integration in Coursepath

Dankzij de integratie wordt de gemaakte Zoom-meeting ook in de applicatie zelf weergegeven voor de betreffende gebruiker.

De datum in Coursepath zal automatisch de link naar de vergadering tonen, evenals het vergader-ID en het wachtwoord, zodat alle cursisten gemakkelijk de live-sessie kunnen bijwonen.

Live-Schulungen in Coursepath

Begin nu met eLearning!

Probbeer de gratis Coursepath-trial

Direct starten