Maak meerdere cursuscertificaten – Eenvoudig te bewerken met PowerPoint

Annika Willers · Tips & tricks · Laatst geupdate op 10 januari, 2022

Ontwerp de cursuscertificaten in de eigen huisstijl, in staand of liggend formaat en met weinig of veel tekst. Gebruik de kant en klare labels en zet ze in de PowerPoint-presentatie waar je maar wilt. Zodra het sjabloon toegevoegd is, zal Coursepath deze labels automatisch omzetten en weergeven. Er zijn onlangs twee nieuwe labels toegevoegd: geboortedatum en externe gebruikers ID. Het is mogelijk om meerdere sjablonen te maken zodat je voor iedere cursus een eigen certificaat kunt gebruiken.

Coursepath-certificaat Maak je eigen certificaten voor online trainingen

Ontwerp certificaten met PowerPoint

Met Coursepath kun je voor iedere cursus op maat gemaakte certificaten gebruiken. Ook als de certificaten al toegevoegd zijn aan de leeromgeving kunnen ze altijd nog worden aangepast. Je kunt gewoon het bestaande certificaat van de leeromgeving downloaden. Dit zal automatisch een document zijn wat direct te bewerken is in PowerPoint. Wat betreft tekst en vormgeving ben je volledig vrij om te doen wat je wilt, binnen de mogelijkheden van de PowerPoint-omgeving.

Individuele certificaten voor elke cursus

Met behulp van meerdere templates kun je voor elke cursus aangeven of er een algemeen certificaat of een specifiek certificaat per cursus wordt uitgereikt na afronding van de cursus. Je kunt bijvoorbeeld sjablonen maken voor verschillende talen of onderwerpen. En als je in de leeromgeving verschillende klanten of bedrijfspartners moet trainen of te maken hebt met diverse bedrijfsontwerpen, zijn gevarieerde sjablonen ook handig.

Om dit te doen, maak je de vereiste certificaat sjablonen aan op het niveau van de algemene leeromgeving en geef je ze een passende naam. Voor een specifiek cursuscertificaat, kun je ook direct gebruik maken van de instellingen op cursusniveau. Bij de cursusinstellingen onder opties, selecteer je het certificaatsjabloon dat gebruikt moet worden voor deze cursus. Deze functie is alleen beschikbaar voor mensen met de bevoegdheden van manager of auteur.

Beheer certificaten Beheer eenvoudig meerdere certificaten.

Maak gebruik van labels en zet de elementen op de juiste plek

Als je PowerPoint gebruikt voor de opmaak van certificaten, heb je veel creatieve mogelijkheden. Je kunt alle soorten lettertypen, kleuren en ontwerpelementen gebruiken die je nodig hebt. Hierdoor kun je certificaten maken die volledig voldoen aan de huisstijl of aangepast zijn aan een specifiek ontwerp. Kortom: flexibiliteit!
De volgende labels zijn beschikbaar:

 • Deelnemer – {name}
 • Geboortedatum – {birthdate}
 • Organisatie – {company}
 • Extern ID – {externalid}
 • Cursusnaam – {course}
 • Omschrijving – {description}
 • Periode – {start} {end}
 • Duur – {duration}
 • Trainer – {teacher}
 • Punten – {points}
 • Score – {score}
 • Datum – {date}

Plak deze tags gewoon in de tekstelementen in PowerPoint.

Certificaatsjabloon Dit is het sjabloon van het certificaat, inclusief de beschikbare labels.

De labels zullen automatisch vervangen worden door Coursepath. Het label {naam} bijvoorbeeld, wordt vervangen door de naam van de betreffende cursist. Tekstelementen zonder {haakjes} zullen voor alle deelnemers hetzelfde zijn.

Tip: Gebruik afzonderlijke tekstvelden voor verschillende labels en vaste tekstelementen. Hierdoor blijft alles op zijn plek staan en staat straks niet alles scheef wanneer het aan de cursisten wordt uitgereikt.

Beheerders en auteurs kunnen de lay-out van de certificaten in de leeromgeving openen via Opties > Certificaten. Of direct in de cursus via Instellingen > Opties en dan scrollen naar de certificaten. Daar kun je direct het gewenste certificaat voor de betreffende cursus selecteren.

Automatisch uitgeven van certificaten bij voltooiing van de cursus

De certificaten die je klaargezet hebt, worden automatisch beschikbaar gesteld aan de deelnemers na het succesvol afronden van de cursus. Afhankelijk van de instellingen, kunnen deelnemers hun individuele cursuscertificaat downloaden.

Certificaat downloaden

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op via telefoon +31 (0)20 305 76 60 of via e-mail.

E-mail verzenden