Meer variatie bij het maken van cursus stappen

Annika Willers · Product news · Laatst geupdate op 10 januari, 2022

Maak trainingen makkelijker en leuker. Met de laatste update is het mogelijk om meerdere vragen in de cursus stap te zetten om de activiteiten en het succes van de cursisten bij te houden. Verschillende tekstelementen, toetsen, quizzen en media kunnen gevarieerd ingesteld worden voor iedere cursus stap van de module. Daarbij zijn er drie nieuwe vraagsoorten toegevoegd. Het is dus nu heel makkelijk om alle basis content-elementen in te delen op je eigen manier. Hierdoor kun je deelnemers meer variatie bieden in de cursussen die je aanbiedt. De basisfunctionaliteiten van de individuele contentelementen die je al kent, blijven hetzelfde.

Hier volgt een samenvatting van wat er allemaal veranderd is.

Bewerk- en leesmodus

In de bewerkmodus is de bewerkbalk zichtbaar met alle elementen die nodig zijn om de cursus stap te bewerken. De balk bestaat uit: “Tekstelement toevoegen”, “Document toevoegen of media invoegen”, “Vraag toevoegen” en “Opties”.

Add step in module to open edit mode
Stap toevoegen aan module om de bewerkmodus te openen

Tekst en media combineren

Door te klikken op de Bewerkknop in de rechterbovenhoek, kun je het tekstelement bewerken door middel van de gebruikelijke WYSIWYG editor, net zoals eerst. De nieuwe knop “Tekstelement toevoegen”, plaatst een extra paragraaf onder je startpunt. Je kunt alle onderdelen verplaatsen door de Omhoog- en Omlaagknoppen. Om een paragraaf te verwijderen, klik je op de prullenbak aan de rechterkant. Je krijgt dan eerst een waarschuwing te zien. Zo wordt er voorkomen dat je niet per ongeluk iets verwijdert.

Editing options in learning step
Opties bewerken in de cursus stap

Om documenten, afbeeldingen en video’s toe te voegen klik je net als eerst op Document toevoegen of de Media invoegen knop. Wat nieuw is, is dat je het nu ook naar boven en naar beneden kunt verplaatsen. Op die manier kun je het niet alleen aan de bovenkant van de pagina zetten, maar ook tussen de tekstelementen in.

Afbeeldingen uploaden

Wanneer je een afbeelding upload kun je aangeven of het als documentweergave of als bijlage weergegeven moet worden. Wanneer je een afbeelding selecteert en vervolgens op de Bewerkknop klikt, kun je aangeven hoe groot de afbeelding moet worden getoond. Je kunt hier ook de afbeelding vervangen door een andere afbeelding te uploaden.

Pop-up window with image options
Opties van de afbeelding

Content toevoegen

Bij het toevoegen van content kun je met de bewerkknop het formaat wijzigen en aangeven of de content automatisch in een nieuw venster geopend moet worden. Dit laatste zorgt ervoor dat je op de beginpagina blijft en vanuit daar weer verder kan.

Pop-up window with embedded content options
Opties van toegevoegde content

Individuele toetsen en enquêtes

Het is nu mogelijk om meerdere vragen toe te voegen aan een cursus stap. Daarbij is de lay-out van het toevoegen van vragen veranderd. En quizzen en enquêtes staan op andere tabbladen. Hierdoor krijg je een beter overzicht per categorie. Quizzen worden automatisch geëvalueerd, enquêtes en tekstvragen kunnen door de trainer bekeken en eventueel beoordeeld worden. Alle vraagsoorten kunnen bewerkt worden met de Omhoog- en Omlaagknop, waardoor je de cursus stap makkelijk kunt indelen en op een logische volgorde kunt zetten.

Het Quiz-tabblad bevat de bekende vragen: Enkele keuzevraag, Multiple Choice, Waar/Niet waar, Kort antwoord en Hotspot-vragen. Bij het toevoegen van een kort antwoord, kun je nu meer kiezen en meer dan 1 antwoord toestaan. Leer meer over de vraagsoorten in ons blog..

Pop-up quiz questions
Quizvragen

Afweegvragen en Tekst invoer / Lange Tekst (voorheen Opstelvragen) kun je vinden op het Enquêtetabblad. Hier kun je ook de volgende elementen vinden: Eén selecteren, Meerdere selecteren, Bestand toevoegen, Afbeelding-upload, Datumkeuze, Landkeuze en Handtekening.

Pop-up survey questions
Enquêtevragen

Het verschil tussen Tekstveld en Groot tekstveld is de mogelijkheid van het invoerveld. Bij de Groot tekstveld kunnen deelnemers het tekstveld schalen tot een grootte en vorm naar keuze, terwijl bij Tekstveld wordt het uitgelijnd tot de paginabreedte en de werkelijke grootte van de tekst.

Een voorbeeld cursus stap met meerdere vragen

Je kunt bijvoorbeeld tekst combineren met een toegevoegd bestand en een enkele keuze vraag in je enquête.

Combination of multiple questions
Combinatie van meer vragen in een cursus stap

Je kunt de cursus stap afsluiten met een individuele enquête waarin je verschillende vragen combineert, inclusief een tijdsaanduiding en/of locatie. Als laatste kun je nog toevoegen dat de aanwezigheid van de deelnemer geregistreerd wordt. Dit is vooral handig als de training gedocumenteerd moet worden.

Definieer opties

Door te klikken op de Opties-knop in de bewerkmodus, kom je bij de algemene instellingen van de cursus stappen. Hier kun je de volgende dingen aanpassen:

  • De lengte en de weging van de cursus stap,
  • Of de score automatisch berekend wordt of beoordeeld wordt door een trainer,
  • Of de stap vereist is om te slagen voor de cursus,
  • De lay-out, navigatie en opties voor opmerkingen.
Edit general learning step options
Algemene cursus stap-opties bewerken

Creëer je eigen e-learning cursus met Coursepath.

Begin nu