Nieuwe mogelijkheden voor academy-pagina’s

Annika Willers · Product news · Laatst geupdate op 13 december, 2021

Met de nieuwste Coursepath update heb je nu de mogelijkheid om academy-pagina’s te verrijken met video’s of andere ingesloten content – dit is vergelijkbaar met een enkele cursusstap. Bovendien kun je nu een academy-pagina toewijzen aan een categorie en deze op de startpagina weergeven.

Design academy pages

1. Het opzetten van academy-pagina’s

Je kunt de instellingen van de academy-pagina’s bekijken via Setup > Pages. Hier kun je bestaande pagina’s en gebruiksvoorwaarden beheren en bewerken. Door op de knop “Pagina toevoegen” te klikken kun je zowel de gebruiksvoorwaarden als een nieuwe academy pagina aanmaken.

Gebruik de editor voor het invoegen van tekst en andere content.

Je kunt ook de volgende instellingen aanpassen:

 • Zichtbaarheid

  Kies of de academie-pagina alleen toegankelijk is voor leden of dat deze openbaar is. Binnen een academie is het bovendien mogelijk om specifieke groepen aan te maken.

 • Taal

  In Coursepath kun je kiezen uit 21 beschikbare talen.

  Selecteer vooral een taal als je de gebruiksvoorwaarden in verschillende talen wilt opslaan.

  Kies ook een taal wanneer je gebruik wilt maken van verschillende talen in secties op de academy startpagina en wanneer je wilt dat deze pagina binnen deze secties wordt weergeven.

 • Menu label

  Hier heb je de mogelijkheid om een titel in te voeren voor de pagina, die in het menu wordt weergegeven. Dit is handig wanneer de titel van een pagina erg lang is, maar je liever een kortere versie in de menubalk of voettekst wilt weergeven.

 • Categorie

  Voor de categorie geldt hetzelfde als voor de taal. Kies een categorie voor je pagina wanneer je secties voor verschillende categorieën gebruikt op de startpagina van de academie. En wanneer je wilt dat de pagina binnen deze secties wordt weergegeven. Merk op dat je de mogelijkheid hebt om meerdere categorieën voor een pagina te specificeren.

 • Meer

  Verder heb je de mogelijkheid om de paginatitel te verbergen, de inhoud op volledige paginabreedte weer te geven of media te openen in een nieuw venster.

Edit academy pages in Coursepath

2. Beheer navigatie

Je kunt nu het hoofdmenu en de footer beheren via Setup > Navigatie.

Hier kun je de pagina’s selecteren die in het hoofdmenu en in de voettekst worden weergegeven. Klik op “+ Pagina selecteren”. Zet een vinkje bij de pagina’s die je in het betreffende menu wilt weergeven. De volgorde wijzig je door te slepen. Wanneer je tevreden bent met je instellingen, klik je op de knop “Toepassen” om de gemaakte keuzes te bevestigen.

manage navigation in Coursepath

Begin nu met eLearning!

De proefacademie is met alle functies kostenloos te gebruiken en loopt automatisch af.

Direct starten