De nieuwe rubrieken in Coursepath

Sina Burghardt · Tips & tricks · Laatst geupdate op 18 juni, 2020

Met de Coursepath update zijn de bibliotheek en “Mijn cursussen” in de academie samengevoegd tot één pagina. De homepage kan door de beheerder van de academie worden ontworpen met behulp van zelf aangemaakte rubrieken. Lees in dit artikel waarvoor de rubrieken geschikt zijn en welke toepassingen worden aanbevolen.

Homepage with sections

1. Eigen cursussen of “Mijn cursussen”

Maak een rubriek aan die alleen de cursussen weergeven waar leden voor zijn ingeschreven. Wanneer je een nieuwe rubriek aanmaakt, kies dan voor “Cursussen” in de tab “Inhoud”. Deselecteer “Openbaar” en selecteer de vergelijkbare rollen in de tab “Rol”.

Wanneer je het vakje “Deelnemers” aanvinkt, zien de leden van de academie alleen de cursussen waarvoor ze zijn ingeschreven. Selecteer je “Laatste bezoek (aflopend)” onder “Sorteer op” binnen het tabblad “Inhoud”, dan zullen de deelnemers altijd eerst de cursussen zien waaraan zij het laatst hebben gewerkt. Op deze manier is het eenvoudig om de draad op te pakken van het punt waar ze gebleven waren, maar ook om te zien aan welke cursussen al een tijd niet is gewerkt.

Your courses
Stel een rubriek in voor “Eigen cursussen” van de deelnemers.

Geef auteurs en trainers een overzicht van de cursussen die zij hebben gemaakt of beheerd door een geschikte categroie te maken. Selecteer hiervoor de betreffende trainer en auteur op het tablad “Rol”.

Hoe maak je rubrieken aan en zet je een homepage op? Lees stap voor stap hoe je dit doet.

Lees nu

2. Aanbevolen cursussen

Wil je een cursus aanbevelen aan deelnemers? Ook dit kan met het aanmaken van een nieuwe rubriek. Bij het aanmaken van een nieuwe rubriek kun je dit doen door eerst cursussen te selecteren in het tabblad “Inhoud”. Om alleen cursussen weer te geven waarin academici nog niet zijn ingeschreven, vink je het vakje “Niet ingeschreven” aan in de tab “Rol”. Houd er rekening mee dat enkel de cursussen die beschikbaar zijn voor zelfinschrijving, registratie of publiek beschikbaar zijn, zullen worden getoond. Cursussen die alleen op uitnodiging beschikbaar zijn, worden hier niet weergegeven.

Options enrollment
Cursusopties voor inschrijving – let op: cursussen die alleen op uitnodiging beschikbaar zijn, worden niet aan alle leden van de academie getoond.

Door het creëren van zo’n rubriek kun je de Academy-leden interessante en behulpzame cursussen aanbieden. Het is mogelijk om de leden nóg gedetailleerder te filteren, bijvoorbeeld op afdeling. Gebruik de groepen voor Academy-leden en maak een groep per afdeling aan. Bij het aanmaken van de rubriek is het vervolgens mogelijk om in het tabblad “Publiek” bijvoorbeeld de groep Sales selecteren. De gefilterde rubriek wordt dan alleen getoond aan leden die zich in de Sales groep bevinden.

Sales courses
Selecteer het publiek en beveel het Sales team geschikte cursussen aan.

3. Filter op taal

In plaats van dezelfde cursussen te tonen aan alle medewerkers, is het mogelijk rubrieken per taal aanmaken. Zo worden bijvoorbeeld alleen cursussen Frans aan Franstalige medewerkers getoond, maar geen cursussen Duits of Nederlands.

Om dit te doen, selecteer je de taal in het tabblad “Inhoud” bij het aanmaken van de rubriek. Het is mogelijk om één of meer talen te selecteren. Op de startpagina toont de aangemaakte rubriek de cursussen die in de betreffende taal zijn ingesteld. Dit is onafhankelijk van de taalinstellingen voor de academie in het algemeen en de taal die de leden zelf selecteren voor het platform.

language setup
Taalinstellingen in de cursus.

4. Filter op land

Zijn er in Engeland andere veiligheidsmaatregelen dan in Duitsland? In Frankrijk is een nieuwe brandveiligheidsregeling van kracht geworden die niet relevant is voor de andere branches? Filter op land en toon de cursussen alleen aan de leden van de academie die in het betreffende land werken.

Om dit te doen zet je, tijdens het aanmaken van het rubriek voor een land, het selectievakje op het tabblad op “Publiek”. Ook hier is het mogelijk om één of meerdere landen te kiezen. Houd er rekening mee dat alleen die landen in de selectie verschijnen die zijn opgeslagen in de profielen van de leden van de academie.

5. Wil je de categorieën behouden?

Had je al categorieën gemaakt voor jouw cursusbibliotheek? Deze categorieën blijven behouden wanneer de nieuwe homepage wordt gelanceerd. Bij het updaten worden automatisch de rubrieken aangemaakt die filteren op de categorieën van jouw academie. Dus als je de nieuwe functie niet direct wilt gebruiken of uitproberen, dan hoef je niks te doen.

Wil je een nieuw rubriek aanmaken voor een categorie? Filter dan voor de betreffende categorie op het tabblad “Inhoud” bij het aanmaken van de rubriek. Het is ook mogelijk om meerdere categorieën in een rubriek te weergeven.


Maak jouw eigen e-learning cursus met Coursepath.

Naar de Academy