eLearning rubrieken in Coursepath

Annika Willers · Tips & tricks · Laatst geupdate op 25 mei, 2021

eLearning rubrieken hebben een prominente rol in Coursepath. Na de Coursepath update in maart 2020 zijn de bibliotheek en “Mijn cursussen” in de academy samengevoegd tot één pagina. De homepage kan door de beheerder van de academy worden ontworpen met behulp van zelf aangemaakte rubrieken. Lees in dit artikel waarvoor de rubrieken geschikt zijn en welke toepassingen worden aanbevolen.

elearning rubrieken

1. Eigen cursussen of “Mijn cursussen”

Deze eLearning rubrieken zijn ontworpen voor academy-leden om alleen de cursussen te zien waar deelnemers voor zijn ingeschreven of worden gevolgd. Jij, als academy manager, kunt zo’n rubriek instellen. Dit gaat als volgt:

Wanneer je het vakje “Deelnemers” aanvinkt, zien de leden van de academy alleen de cursussen waarvoor ze zijn ingeschreven. Selecteer je “Laatste bezoek (aflopend)” onder “Sorteer op” binnen het tabblad “Inhoud”, dan zullen de deelnemers altijd eerst de cursussen zien waaraan zij het laatst hebben gewerkt. Op deze manier is het eenvoudig om de draad op te pakken van het punt waar ze gebleven waren, maar ook om te zien aan welke cursussen al een tijd niet is gewerkt.

Geef auteurs en trainers een overzicht van de cursussen die zij hebben gemaakt of beheerd door een geschikte categroie te maken. Selecteer hiervoor de betreffende trainer en auteur op het tablad “Rol”.


Hoe maak je eLearning rubrieken aan en zet je een homepage op? Lees stap voor stap hoe je dit doet.

Lees nu

2. Aanbevolen cursussen

Wil je een cursus aanbevelen aan deelnemers? Ook dit kan met het aanmaken van een nieuwe rubriek. Bij het aanmaken van een nieuwe rubriek kun je dit doen door eerst cursussen te selecteren in het tabblad “Inhoud”. Om alleen cursussen weer te geven waarin academici nog niet zijn ingeschreven, vink je het vakje “Niet ingeschreven” aan in de tab “Rol”. Houd er rekening mee dat enkel de cursussen die beschikbaar zijn voor zelfinschrijving, registratie of publiek beschikbaar zijn, zullen worden getoond. Cursussen die alleen op uitnodiging beschikbaar zijn, worden hier niet weergegeven.

Door het creëren van zo’n rubriek kun je de Academy-leden interessante en behulpzame cursussen aanbieden. Het is mogelijk om de leden nóg gedetailleerder te filteren, bijvoorbeeld op afdeling. Gebruik de groepen voor Academy-leden en maak een groep per afdeling aan. Bij het aanmaken van de rubriek is het vervolgens mogelijk om in het tabblad “Publiek” bijvoorbeeld de groep Sales selecteren. De gefilterde rubriek wordt dan alleen getoond aan leden die zich in de Sales groep bevinden.

3. Filter op taal

In plaats van dezelfde cursussen te tonen aan alle medewerkers, is het mogelijk rubrieken per taal aanmaken. Zo worden bijvoorbeeld alleen cursussen Frans aan Franstalige medewerkers getoond, maar geen cursussen Duits of Nederlands.

Om dit te doen, selecteer je de taal in het tabblad “Inhoud” bij het aanmaken van de rubriek. Het is mogelijk om één of meer talen te selecteren. Op de startpagina toont de aangemaakte rubriek de cursussen die in de betreffende taal zijn ingesteld. Dit is onafhankelijk van de taalinstellingen voor de academy in het algemeen en de taal die de leden zelf selecteren voor het platform.

4. Filter op land

Zijn er in Engeland andere veiligheidsmaatregelen dan in Duitsland? In Frankrijk is een nieuwe brandveiligheidsregeling van kracht geworden die niet relevant is voor de andere branches? Filter op land en toon de cursussen alleen aan de leden van de academy die in het betreffende land werken.

Om dit te doen zet je, tijdens het aanmaken van het rubriek voor een land, het selectievakje op het tabblad op “Publiek”. Ook hier is het mogelijk om één of meerdere landen te kiezen. Houd er rekening mee dat alleen die landen in de selectie verschijnen die zijn opgeslagen in de profielen van de leden van de academy.

5. Verschillende portalen

Is één portaal niet genoeg? Geen zorgen, je kunt meerdere portalen maken voor verschillende doelen of doelgroepen.

Alle portalen kunnen worden ontworpen naar je eigen behoeften en je kunt zoveel rubrieken toevoegen als je nodig hebt.


Maak zelf een eLearningcursus met Coursepath.

Naar de Coursepath trial