Workshops: plan ‘live’ Zoom-evenementen of workshops

Annika Willers · Product news · Laatst geupdate op 10 mei, 2021

Hybride vormen tussen eLearning en training op locatie spelen in veel bedrijven een grote rol. Terwijl eLearning vaak de planning van cursussen vereenvoudigt, zijn klassikale trainingen of online workshops bijzonder geschikt voor het beantwoorden van vragen van individuele deelnemers. Om de voordelen van beide vormen van training optimaal te benutten, vertrouwen trainers vaak op blended learning.

Workshops im LMS

We hebben de belangrijkste punten op een rijtje gezet waarom het voor jou en jouw leerlingen zinvol is om blended learning-onderdelen direct in het LMS te plannen.

Voordelen voor leerlingen:

 • gemakkelijker overzicht over wat het blended learning-onderdeel inhoudt
 • alles in één tool
 • vlotte overgang tussen online training en workshop

Voordelen voor trainers:

 • alles in één omgeving
 • gemakkelijker te koppelen van online naar live sessies
 • vereenvoudigd gebruikersbeheer en rapportage

Blended learning units kunnen in Coursepath voor verschillende doeleinden en op verschillende manieren worden ingezet. We geven een voorbeeld.

Een training in 3 delen

Een inleidende (online) cursus vormt de basis voor een (offline) workshop op locatie. Na afloop van de inleiding worden de deelnemers automatisch ingeschreven voor de workshop en kunnen ze (met behulp van de datumprikker) kiezen uit een aantal geschikte data om deze bij te wonen.

Hebben de deelnemers de offline workshop bijgewoond en succesvol afgerond, dan maakt de trainer hiervan melding in Coursepath. De cursist krijgt vervolgens automatisch een uitnodiging om het laatste deel online te volgen. Dat kan bijvoorbeeld een extra module zijn of een test.

Maar hoe zet je een workshop op in Coursepath? In de volgende paragrafen wordt dit in detail uitgelegd.

Wat je moet weten over workshops in Coursepath

Voor alle nieuwe gebruikers of om je geheugen een beetje op te frissen, vertellen we graag hoe je een workshop in Coursepath aanmaakt.

 1. Maak een nieuwe workshop
 2. Er zijn twee mogelijkheden:

  Setup > Cursussen > Cursus toevoegen > Workshop.

  Setup Workshop creatie

  Of kies voor deze optie: Klik op ´ + Cursus aanmaken’ > Kies of het een cursus of workshop betreft.

  Rubrik Kurs erstellen
 3. Naam en omschrijving
 4. Bij de eerste opzet van een workshop word je doorverwezen naar de naam en de beschrijving. Je kunt een titel, ondertitel en gedetailleerde beschrijving voor de workshop invoeren en een foto en banner kiezen. Dit wordt later getoond op de “Over”-pagina van de workshop, net als bij de cursussen.

  Wat is dan het verschil tussen het opzetten van een cursus en een workshop? In deze stap wordt het vakje “Dit is een workshop met geplande sessies” aangekruist. Met deze opzet wordt de cursus een workshop en is het invoeren van de periode verplicht.

  Creëer een workshop met sessies

  Het is ook mogelijk om (meerdere) categorieën en een taal te selecteren voor de workshop.

 5. Sessies
 6. Met de algemene instellingen zie je het volgende:

  Nieuwe workshop gecreëerd

  Klik hier op “+ Nieuwe Sessie”, om jouw workshop sessie(s) in te plannen. Dit opent een nieuwe pagina waar je gedetailleerde informatie over de sessie kunt invoeren. Beginnend met titel en datum. Houd er rekening mee dat de datum wel vereist is, maar de tijd niet. Wanneer je deze leeg laat, wordt deze automatisch ingesteld op het begin en het einde van de dag (00:00 tot 23:59).

  Neuen Workshop Termin erstellen

  Workshop sessies kunnen een fysiek adres hebben. Wanneer je de locatie invoert, is het mogelijk om later de locatie op een kaart te zien (zie onderstaande screenshot). Net als bij algemene cursusafspraken kun je, wanneer je Zoom in Coursepath hebt geïntegreerd, ook de workshopsessie in Zoom organiseren.

  Workshop sessie met kaart

  In het detailveld is er de mogelijkheid om cursisten meer informatie te geven over de workshopsessie, zoals bijvoorbeeld de agenda. Ook bestaat de mogelijkheid om specifiek materiaal in verschillende bestandsformaten te uploaden voor elke sessie.

  Door het vakje onder zichtbaarheid aan te vinken, maak je de betreffende sessie beschikbaar voor niet-deelnemers. Dit betekent dat mensen de geplande sessies al kunnen zien voordat ze zich inschrijven voor de workshop.

  Klik op de knop “Opslaan” om de sessie op te slaan. Door op de knop “Opslaan en verzenden van uitnodigingen” te klikken, verstuur je ook Outlook-uitnodigingen naar alle deelnemers aan de workshop.

Workshops vanuit het oogpunt van de leerling

Net als bij de cursussen geeft de “Over”-pagina van de workshops de deelnemers en niet-deelnemers een overzicht van waar de workshop over gaat. Afhankelijk van het feit of de sessies zichtbaar zijn voor niet-deelnemers, zal de kalender op het workshopoverzicht de respectievelijke sessies tonen. Sessies worden altijd getoond aan de deelnemers van de workshop.

Workshop met sessies

Deelnemers krijgen een kalender (Outlook) uitnodiging wanneer je in de setup op opslaan en verzenden klikt.

In de e-mail die zij ontvangen kunnen zij de uitnodiging accepteren of weigeren. Of ga naar de workshop in Coursepath, bekijk de kalender en de geplande sessies en accepteer of weiger de afspraak binnen het LMS.

Accepteren of weigeren van Workshop sessies
Accepteren en weigeren (uitnodiging of rechtstreeks in een workshop in Coursepath)

Workshop management

In de standaard workshop setup is de inhoudsopgave verborgen (dat wil zeggen dat het niet als standaard tabblad wordt weergegeven). Als je een inhoudsopgave wilt tonen, kun je altijd aanpassen wat er in de cursus/werkplaatsinstellingen moet worden weergeven.

Workshopinschrijving, certificering, etc. werkt net als bij cursussen. Dit betekent ook dat workshops als cursussen in rapporten verschijnen. Er is nog één ding te vermelden: Deelnemers kunnen de cursus alleen handmatig voltooien.


Begin nu met eLearning!

De proefacademie is met alle functies kostenloos te gebruiken en loopt automatisch af.

Direct starten